Аналіз зміни показників безпеки дорожнього руху в умовах військового стану - Бондаренко, Дмитро Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – показники аварійності на дорогах України та Харківської області. Мета роботи - проаналізувати стан та фактори аварійності на дорогах України в період військового стану.Метод дослідження - аналітичний. Отримані результати – проведено аналіз факторів, що впливають на безпеку дорожнього руху в умовах військового стану. Досліджено розподіл кількості ДТП, загиблих та травмованих в Харківській області за період 2019-2023 р. проведено порівняльний аналіз розподілу ДТП за місяцями, днями тижня та годинами доби у 2020 та 2023 роки. Проведено порівняльний аналіз розподілу ДТП за видами пригод та досліджено зміна відносних показників тяжкості. Ступень впровадження – дослідницька. Рекомендації з впровадження – розробки, представлені в дипломній роботі можуть бути використані для виявлення факторів небезпеки та проектування заходів з підвищення безпеки дорожнього руху в умовах військового стану. Область застосування – автомобільний транспорт.
Keywords: безпека дорожнього руху; аналіз ДТП; військовий стан