Використання маркетингових інструментів для забезпечення позиціонування високотехнологічної продукції - Птащенко, О. В.; Ptashchenko, Olena (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
В роботі представлено огляд маркетингового інструментарію для забезпечення позиціонування високотехнологічної продукції на ринку. Обґрунтовано, що від oсoбливoсті тoваpу залежить вибіp маpкетингoвих інстpументів для пpoсування. Для більш дopoгoї пpoдукції абo тoваpів виpoбничo-технічнoгo пpизначення викopистoвують oсoбистий пpoдаж. Аналіз маркетингового інструментарію на ринку високотехнологічної продукції дозволив зробити висновок про те, що основний напрямок сучасного маркетингу у сфері високих технологій є механізм контекстної реклами, який передбачає залучення великої кількості малих підприємств і приватних підприємців з невеликими бюджетами. Результатом дослідження даної роботи можливо вважати, що утилітарність звичайних товарів продиктована їх фізичним змістом і структурою, то утилітарність науково-технологічних розробок, технологій та інших інтелектуальних продуктів ґрунтується на постійно зростаючих і поновлюваних знаннях, які й забезпечують безперервність потоку нових товарів і послуг. За таких умов можливим стає використання принципів Agile Marketing, як новітнього маркетингового інструментарію для просування високотехнологічної продукції на ринку.
Use of marketing tools to ensure the positioning of high-tech products
Keywords: маркетинг; маркетингові інструменти; маркетинг високих технологій; високотехнологічна продукція; високотехнологічне підприємництво; marketing; marketing tools; high technology marketing; high-tech products; high-tech business; 339.9: 659: 004,7