Модернізація об’ємного гідропривода обертання метальника траншейної землерийної машини ПЗМ-2 - Осман, Максим Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є об’ємний гідропривод обертання роторного метальника, який побудований за схемою із замкненим ланцюгом циркуляції робочої рідини та містить аксільнопоршневий насос з регульованим робочим об’ємом та героторний гідромотор з постійним робочим об’ємом. Мета проекту – розрахунок об’ємного гідропривода обертання роторного метальника з крутним моментом гідромотора 250 Нм та максимальною частотою обертання 320 хв–1. Частота обертання приводного двигуна насоса 1800 хв–1. Споживана потужність гідропривода до 13 кВт. В дипломному проекті розглянуті технічні характеристики землерийної машини ПЗМ-2 та проведена її модернізація шляхом заміни механічного приводу обертання роторного метальника на об’ємний гідропривод. При статичному розрахунку гідропривода визначені робочі об’єми насоса і гідромотора та ККД гідропривода. При цьому був застосований пакет прикладних програмVisSim. Розглянуті також питання техніко-економічного обґрунтування та охорони праці та навколишнього середовища. Розроблені cкладальне та робочі креслення окремих деталей фільтрувально-заправної станції.
Keywords: землерийна машина; трактор Т-155; об’ємний гідропривод; насос; гідромотор; універсальна характеристика; економічна ефективність; охорона праці