Дослідження стабільності гальмівних властивостей автомобілів. - Конарев, Кирил Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - підвищення технічного рівня автомобіля за рахунок удосконалення гальмових властивостей. Об’єкт дослідження - процес гальмування автомобіля. Предмет дослідження - зміна коефіцієнтів тертя в гальмівних механізмах автомобіля. Виконано аналіз нормативних вимог до ефективності гальмування легкових автомобілів різних категорій, розглянуто методи теорії автоматичного управління при дослідженні динаміки гальмування автомобілів. Виконано дослідження процесу гальмування легкового автомобіля. Зроблено оцінку перспективи використання на автомобіля автомобілях різних схем поділу контурів гальмового привода. озглянуто вплив типу гальмового механізму і зміни коефіцієнта тертя на розподіл гальмових сил між осями автомобіля і її стійкість при гальмуванні. Виконано прогнозування припустимого зниження ефективності гальмових механізмів в залежності від часу експлуатації автомобіля
Keywords: процес гальмування; нормативні вимоги; гальмівні сили; коефіцієнт тертя; гальмові механізми; стійкість автомобіля.