Геодезичні роботи при складанні проекту вертикального планування ділянки місцевості для будівництва об’єкту в Дніпропетровській області - Рябокінь, Володимир Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – ділянка будівництва підприємства по переробці сільськогосподарської продукції. Мета роботи – виконання геодезичних робіт при складанні проекту вертикального планування ділянки місцевості для підготовки будівництва об’єкту. Метод дослідження – комплекс сучасних методів топографо-геодезичного знімання, методи математичної обробки результатів зйомки. В дипломній роботі бакалавра було розглянуто нормативну літературу для виконання геодезичних робіт. Проведено аналіз основних методів проектування вертикального планування територій. Було виконано нівелювання місцевості по квадратам. В роботі розроблений проект горизонтального майданчика за умов балансу земляних робіт.
Keywords: ділянка місцевості; геодезичне знімання; геодезичні прилади; вертикальне планування; картограма земляних робіт