Реалізація науково-технічного підходу до створення системи пуску автомобільного дизеля - Левченко, Денис Вадимович; Грицюк, Олександр Васильович; Levchenko, Denis; Grytsyuk, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У статті висвітлені основні положення щодо організації багатофакторного експериментального дослідження пускових якостей вітчизняного автомобільного дизеля. Описано створену фізичну модель на базі вітчизняного автомобільного вихрокамерного дизеля 4ДТНА. Висвітлені фактично отримані значення обраних шести факторів згідно з прийнятим планом з 77 експериментальних точок.
Implementation of Scientific and Technical Approach to the Automotive Diesel Starting System Creation
Keywords: пуск дизеля; багатофакторне дослідження; експеримент; фізична модель; план експерименту; diesel engine start; multifactorial study; experiment; physical model; design of experiment; 621.436.12; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.96.0.107