Дослідження властивостей та структури сплавів системи свинець-стибій - Протасенко, Тетяна Олександрівна; Федоренко, Ганна Анатоліївна; Protasenko, Tetiana Oleksandrivna; Fedorenko, Anna Anatolyevna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Метою статті є дослідження впливу хімічного складу легкоплавких припоїв системи Pb-Sn на структуру та основні механічні властивості сплавів: на мікротвердість, межу міцності, плинності, відносне видовження, релаксацію напружень. Під час дослідження використані оптична мікроскопія, вимірювання мікротвердості, механічні випробування в режимах статичного розтягування та релаксації напружень.
Investigation of properties and structure of alloys of the lead-stibium system
Keywords: м’які припої; релаксація напружень; структура; механічні властивості; soft solders; microhardness; tensile strength; yield strength; relative elongation; stress relaxation; structure; 621.771.07; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.82