Розробка технології виробництва асфальтополімербетонних сумішей з детальною розробкою технології отримання бітумів модифікованих полімерами на АБЗ, що реконструюється - Кріп, Тарас (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі вирішені питання доставки і складування сировинних матеріалів на асфальтобетонний завод, визначені їх властивості, розраховані склади асфальтобетонних сумішей. Розроблені технологічні лінії: розвантаження і складування щебеню, відсіву та мінерального порошку при виробництві асфальтобетонних сумішей; розігріву бітуму та приготування бітумополімерного в’яжучого; приготування асфальтобетонної суміші. Крім того, пропонуються заходи щодо охорони праці і охорони навколишнього середовища при роботі асфальтобетонного заводу.
Keywords: бітум; складування мінеральних матеріалів; технологія; асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; якість асфальтобетону; асфальтополімербетон; модифікатор; полімер