Автомобільний двигун потужністю 80…90 кВт на базі двигуна 4ЧН 8,8/8,2. Частина 1 - Вибір параметрів підшипників колінчастого валу дизеля на основі гідродинамічного розрахунку - Синянський, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра спроектовано дизельний двигун потужністю 80…90 кВт. В роботі було виконано вибір вихідних параметрів, опис конструкції, розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок, розрахунок міцності шатунної групи та колінчастого валу. В спеціальній частині виконано розрахунок параметрів підшипників колінчастого валу на основі гідродинамічної теорії змащення. Розглянуто питання економічної ефективності впровадження розробки та охорони праці на підприємстві.
Keywords: дизель; система змащення; шатунний підшипник; шатун; кривошипно-шатунний механізм; моторне мастило; гідродинамічний розрахунок підшипника