МЕТОД ОЦІНКИ ПОПЕРЕЧНОЇ СТІЙКОСТІ АВТОМОБІЛЯ ПІД ЧАС НАЇЗДУ НА ПЕРЕШКОДУ ЗА УМОВИ ЗЧЕПЛЕННЯ КОЛІС - Башинський, А. Л.; Башинский, А. Л.; Bashynskyi, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Рух автомобіля пересіченою місцевістю пов’язаний із ризиком перекидання, що вимагає моделювання стійкості такого руху. Найбільш небезпечним моментом є момент збурення коливань підресореної маси. Отримано опис взаємних переміщень мас і впливу параметрів перешкоди на стійкість автомобіля.
МЕТОД ОЦЕНКИ ПОПЕРЕЧНОЙ УСТОЙЧИВОСТИ АВТОМОБИЛЯ ПРИ НАЕЗДЕ НА ПРЕПЯТСТВИЕ ПО УСЛОВИЮ СЦЕПЛЕНИЯ КОЛЕС
METHOD OF ASSESSING THE LATERAL STABILITY WHILE ENCOUNTERING AN OBSTACLE UNDER THE TERMS OF WHEELS COUPLING
Keywords: стійкість; автомобіль; статична стійкість; методи випробувань; розрахункова схема; устойчивость; автомобиль; статическая устойчивость; методы испытаний; расчетная схема; stability; vehicle; static stability; test methods; calculation scheme; 629.3.017.2