Модульний малогабаритний коток - Карпель, Михайло Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – робочий процес катка. Мета дослідження – розрахунок та проектування причіпного дорожнього катку масою 3т для базової машини з тяговим зусиллям 90 кН. До составу робочого обладнання входе: валець, рама вальця, гідропривід, гідро опори, зчіпний пристрій з елементами зчеплення гідро лінії. Метод дослідження – аналіз робочого циклу катка. У дипломному проекті розглядався процес створення робочого обладнання для будування доріг. У проекті спроектовано та розраховано конструкцію легкого комбінованого дорожнього котка. Базовою машиною вибраний колісний трактор ТЛ-30. Передній валець котка є гладким металевим, привід вальця – гідравлічний. Для скорішій зміни переднього вальця два гідроциліндри підіймають раму вальця. Зміна вальця в такому випадку відбувається скоріше. Для енергетичного модуля використовуються пневмоколесо з механічним приводом.
Keywords: коток; тяговий; розрахунок; валец