Інтелектуальна технологія прогнозування метрологічної надійності вимірювальних каналів у динамічному режимі - Шевченко, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано сучасні підходи до моделювання та діагностики динамічних вимірювальних каналів. Побудовано математичні моделі каналів у вигляді передаточних функцій та диференціальних рівнянь. Сформовано систему індикаторів деградації вимірювальних каналів. На їх основі розроблено інтелектуальну технологію прогнозування метрологічної надійності. Створено цифровий двійник вимірювального каналу для генерації модельних даних та тестування алгоритмів.
Keywords: ISO GUM; LSTM; вимірювальний канал; динамічний режим; інтелектуальна технологія; метрологічна надійність; прогнозування; спектральний аналіз; цифровий двійник