Удосконалення системи транспортного обслуговування пасажирів на тролейбусному маршруті №7 м. Івано-Франківськ - Зінченко, Євген Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі розглядаються питання підвищення ефективності функціонування системи транспортного обслуговування пасажирів на тролейбусному маршруті № 7 «Мікрорайон «Каскад» – Європейська площа». Для досягнення поставленої в роботі мети проведено обстеження пасажиропотоків. На основі проведених досліджень пасажиропотоку на маршруті №7 виявлено найбільші обсяги перевезень, що спостерігаються в ранковий та вечірній час-пік. Це свідчить про те, що цей період є часом особливого попиту на транспорт на даному маршруті. В роботі для покращення якості транспортного обслуговування користувачів маршруту збільшено кількість тролейбусів, що будуть працювати на маршруті. Внаслідок коригування кількості рухомого складу на маршруті змінено інтервали руху, так середній інтервал на маршруті в годину пік зменшується , натомість середній інтервал у міжпікові години збільшується.
Keywords: громадський транспорт; ефективність; маршрут; пасажиропотоки; тролейбус