Розробка технології виробництва асфальтополімербетонних сумішей з детальною розробкою технології отримання бітумів модифікованих полімерами на АБЗ, що реконструюється - Бєліков, Володимир (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
На основі аналізу літературних джерел та експериментальних даних визначено, що використання полімеру класу термоеластопласту, зокрема полімеру типу СБС, є обґрунтованим для отримання бітумополімерних в’яжучих (БПВ) з високими властивостями та стійкими в експлуатації асфальтових бетонів. Доведено цілеспрямованість використання БПВ для поліпшення якості, температурної стійкості та тривалості асфальтобетонних дорожніх покриттів. У дипломній роботі виконано технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначено потребу в матеріалах, включаючи їх склад та властивості, встановлені об'єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Також розглянуті питання контролю якості робіт на асфальтобетонному заводі, охорони праці та виконані технікоекономічні розрахунки, які підтверджують цілеспрямованість виготовлення асфальтобетонних сумішей на основі бітумів, модифікованих полімером СБС.
Keywords: асфальтовий бетон; мінеральні матеріали; нафтовий бітум; полімер сбс; модифіковані в’яжучі; фізико-механічні властивості; асфальтобетон; ефективність