Дослідження напруженого стану канатного барабану мостового крану вантажопідйомністю 50т висотою підйому 20м і режимом роботи 5К - Гуков, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломна робота присвячена питанню вдосконалення конструкції канатного барабана. При модернізації мостового крана були проведено розрахунок міцності і стійкості канатного барабану за уточненою методикою. Це дало змогу зменшити металоємність крана на 680 кг, забезпечуючи при цьому міцність і стійкість барабану. В роботі запропоновано рекомендації для зниження вібрації, які можна легко використати на практиці, проведено аналіз практичного матеріалу для вирішення поставленої задачі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації вузлів та агрегатів вантажопідйомного крану. Розраховано економічний ефект від зменшення металоємкості крана.
Keywords: мостовий кран; барабан; міцність; стійкість