Геодезичне забезпечення визначення площ сільськогосподарських угідь з дослідженням впливу рельєфу - Соколова Наталія Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
На сучасному етапі розвитку сільського господарства надзвичайно велику роль відіграє планування та економічно вигідний розрахунок посівів. Від планування та показників урожайності залежить успішність підприємства в цілому. В роботі виконано дослідження стосовно визначення площ сільськогосподарських угідь за допомогою БПЛА. Наведені дані про використовувані геодезичні методи, їх загальні характеристики та особливості їх використання в Україні. Приведена інформація про використання БПЛА у сільському господарстві, їх переваги, недоліки та практичну значимість їх використання. Представлена основна послідовність дій для виконання геодезичних знімань за допомогою БПЛА. Вивчено вплив рельєфу на визначення площ сільськогосподарських угідь.
Keywords: Геодезичне забезпечення; БПЛА; сільськогосподарські угіддя; визначення площ; вплив рельєфу