Підвищення рівня конкурентоспроможності автотранспортного підприємства - Утянський, Владислав Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для досягнення наміченої мети було поставлено і вирішено такі завдання: - уточнення поняття «конкурентоспроможності» по відношенню до автотранспортного підприємства; - виявлення та групування основних факторів підвищення конкурентоспроможності автотранспортного підприємства з позицій конкурентоспроможності транспортної послуги; - дослідження методів оцінки конкурентоспроможності та вибір показників оцінки стосовно галузі автомобільного транспорту; - виявлено специфічні особливості забезпечення конкурентоспроможності на ринку транспортних послуг; - сформовано концепцію вирішення виявлених проблем і виявлення шляхів забезпечення конкурентоспроможності автотранспортних послуг; - зробити техніко-економічну оцінку запропонованих заходів. Таким чином, можна зробити висновок, що в разі використання ТК "ЕКСПЕРТ" інноваційних технологій, компанія зможе ефективно функціонувати на ринку транспортних послуг, підвищити свій імідж, бути затребуваною споживачами і отримувати економічну вигоду.
Keywords: конкурентоспроможність; авто-транспортні послуги; фінансово-господарські результати; ефективність заходів