Комплекс мобільного обладнання для проведення робіт на невеликих будівельних майданчиках - Яковенко, А. М.; Кулай, В. П.; Yakovenko, Andrii; Kulai, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У сучасному приватному будівництві, зокрема на невеликих будівельних майданчиках, виникає потреба в ефективних і мобільних технічних рішеннях для здійснення земляних та бетонних робіт. Це особливо актуально для ділянок з обмеженою площею або значною віддаленістю від основних будівельних об’єктів чи виробничих ресурсів. У статті розглядається ефективність застосування двох ключових одиниць спеціалізованої техніки – вібраційної плити та мобільного бетонозмішувача. Вібраційна плита завдяки своїм компактним розмірам і потужності забезпечує високоякісне ущільнення ґрунту та будівельних матеріалів на обмежених просторах. Мобільний бетонозмішувач так само дозволяє здійснювати приготування бетонної суміші безпосередньо на місці робіт, що мінімізує залежність від логістичних ланцюгів та підвищує автономність процесу. Запровадження таких рішень не лише сприяє покращенню продуктивності та якості робіт, але й дозволяє значно оптимізувати витрати, зокрема на етапах доставки та підготовки матеріалів.
Complex of mobile equipment for work on small construction sites
Keywords: бетонозмішувач; вібраційна плита; віброзбуджувач; мобільна машина; будіве- льний майданчик; аналіз параметрів; розчинозмішувач; concrete mixer; vibration plate; vibration exciter; mobile machine; construction site; parameter analysis; mortar mixer; 624.05; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.54