Інженерно-геодезичні вишукування ставка Мельниківського старостинського округу Богодухівського району Харківської області. Частина 1. Топо-геодезична зйомка місцевості - Дзябура, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В результаті виконання кваліфікаційної роботи виконано: аналіз законодавчих і нормативних документів України, що регламентують виконання топо-геодезичних знімань, детальне вивчення методів топо-геодезичного знімання місцевості. Також було здійснено збір відомостей про об’єкт вишукувань і оцінено рівень топографо-геодезичної вивченості досліджуваної території. Розроблено планово-висотне знімальне обґрунтування для топографічного знімання із визначенням координат точок за допомогою глобальної навігаційної супутникової системи (GNSS). Проведено топо-геодезичне знімання досліджуваної ділянки ставка Мельниківського старостинського округу Богодухівського району Харківської області.
Keywords: вишукування; опорна геодезична мережа; топо-геодезичні вимірювання; рельєф; тахеометр