Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці просп. Олександрівський у м. Харків - Урденко, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи - підвищення ефективності функціонування ділянки просп. Олександрівський у м.Харків. Об'єкт дослідження – рух транспорту на ділянці просп. Олександрівський у м. Харків. Метод дослідження – натурних спостережень, імітаційне моделювання, аналітичний. У дипломній роботі розглянуто питання щодо аналізу методів удосконалення організації дорожнього руху (ОДР) та методів дослідження дорожнього руху. На основі результатів аналізу сучасних програмних продуктів моделювання руху транспорту обґрунтовано доцільність використання програмного продукту VISSIM. За результатами натурного обстеження в роботі розроблено схему ОДР на ділянці просп. Олександрівський у м. Харків. На основі результатів обстеження інтенсивності руху та складу транспортного потоку та замірів геометрії ділянки з використанням програмного продукту VISSIM розроблено імітаційну модель руху транспортних засобів (ТЗ), що дозволило провести оцінку ефективності наявного та запропонованого варіантів організації руху транспорту на ділянці.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; транспортний потік; перехрестя