Шляхи підвищення рівня економічної безпеки підприємства транспорту - Федосєєнко, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 55 с., 9 рис., 13 табл., 26 джерел. ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВА, СКЛАДОВІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІНТЕГРАЛЬНИЙ ПОКАЗНИК ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА, ПІДПРИЄМСТВО ТРАНСПОРТУ. Об'єктом дослідження є економічна безпека підприємства транспорту. Предметом дослідження є шляхи підвищення рівня економічної безпеки підприємстві транспорту. Метою роботи є розробка рекомендацій з підвищення рівня економічної безпеки підприємстві транспорту. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. У сучасних умовах нестабільного економічного середовища, посилення конкуренції та зовнішніх загроз питання забезпечення економічної безпеки підприємств транспортної галузі набуває особливої актуальності. Ефективне управління економічною безпекою вимагає комплексного підходу до виявлення ризиків, оптимізації витрат, удосконалення кадрової політики та впровадження інноваційних рішень і є ключовим завданням підвищення ефективності функціонування підприємств. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції щодо підвищення рівня економічної безпеки підприємства транспорту на основі використання вдосконаленої методики розрахунку інтегрального показника економічної безпеки для малого підприємства транспорту під час обґрунтування управлінських рішень. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: економічна безпека підприємства; складові економічної безпеки підприємства; інтегральний показник економічної безпеки підприємства; підприємство транспорту