Синтез мехатронної системи сповільнення руху автомобіля - Тимошевський, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: покращення гальмівних характеристик автомобіля в гірських умовах експлуатації. Об’єкт роботи: система гальма сповільнювача вантажних автомобілів. Предмет роботи: індукційні сповільнювачі. Проведено аналітичний огляд існуючих гальмівних систем вантажних автомобілів та автобусів. Виконано аналіз обраного сповільнювача. Синтезовано агрегат електродинамічного сповільнювача. Побудовано функціональну схему системи керування сповільненням автомобіля.
Keywords: гальмівні системи; системи сповільнення автомобіля; ретардер; інтардер; електродинамічний сповільнювач