Комбінований шумозахисний бар’єр з інтегрованими cонячними батареями - Лежнева, О. І.; Вакуленко, К. Є.; Lezhneva, E.; Vakulenko, K. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Оцінено шумове забруднення як фактор антропогенного навантаження на навколишнє середовище. Наведено досвід європейських країн щодо використання шумозахисних екранів з інтегрованими сонячними батареями, описано їхні типи та конструктивні особливості. Запропоновано модель комбінованого шумозахисного бар’єра з інтегрованими сонячними батареями, яка може бути використана для захисту міського середовища від шуму, звукових хвиль та хімічних сполук відпрацьованих газів двигунів внутрішнього зго-ряння.
Combined noise shield with integrated solar panels
Keywords: транспортний шум; звуковий тиск; звукова хвиля; шумозахисні екрани; сонячні батареї; traffic noise; sound pressure; sound wave; noise screens; solar panels; 629.3.015.6+502.21:523.9; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.47