Удосконалення методу діагностування тягово-швидкісних властивостей легкового автомобіля на роликовому стенді - Соколов, Сергій Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі виконано дослідження взаємодії автомобіля зі стендом при тягових випробуваннях. Розглянуто схеми розташування роликів стенда, виконано розрахунок тягової сили та нормативних реакцій у системі «автомобіль-стенд». Розроблена методика розрахунку потужності навантажувально-привідного пристрою тягового стенду. Альтернативою електричним машинам є гідравлічні насос-мотори, які застосовуються як елементи гідроприводу у верстатобудуванні. Запропонована конструкція тягового повноопорного роликового стенда. Розроблено кінетостатичну модель розглянутої схеми стенда. Розглянуті питання охорони праці.
Keywords: РОЛИКОВИЙ СТЕНД; ТЯГОВІ ВИПРОБУВАННЯ; ВЗАЄМОДІЯ КОЛЕСА З РОЛИКАМИ; ЗОНА ДІАГНОСТИКИ