Удосконалення малогабаритного навантажувача розробкою змінного навісного обладнання - Лотош, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У даній роботі розроблена методика проектування причіпного змінного обладнання до малогабаритного навантажувача. Об’єкт дослідження – грейдерне та змішувальне робоче обладнання до малогабаритного навантажувача. Мета роботи – вдосконалення методики проектування змінного робочого обладнання до малогабаритного навантажувача. Виконано огляд змінного робочого обладнання до малогабаритного навантажувача, визначені таки навантаження що здійснюють максимальні навантаження на тягач. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на базовий тягач при роботи з грейдерним та змішувальним робочім обладнанням. Розроблена методика проектування грейдерного та змішувального робочого обладнання до малогабаритного навантажувача. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект.
Keywords: малогабаритний навантажувач; грейдерне робоче обладнання; змішувальне робоче обладнання; міцність; розрахункові положення; економічна ефективність