Економічна ефективність міжнародних вантажних перевезень автомобільним транспортом - Кушин, Валерій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета даної кваліфікаційної роботи магістра – обґрунтування теоретико-практичних напрямків підвищення економічної ефективності міжнародних вантажних перевезень автомобільним транспортом. Об’єктом дослідження є процес здійснення міжнародних вантажних перевезень автомобільним транспортом у системі підприємницької діяльності. Предметом дослідження є сукупність економічних відносин, методів і механізмів формування та оцінювання економічної ефективності міжнародних вантажних перевезень автомобільним транспортом. Задачі дослідження: - розкрити сутність міжнародних вантажних перевезень автомобільним транспортом та їх роль у зовнішньоекономічній діяльності; - узагальнити методичні підходи до оцінювання економічної ефективності міжнародних автоперевезень; - визначити ключові фактори, що впливають на витрати, доходи та фінансові результати міжнародних перевезень; - розробити та обґрунтувати заходи з підвищення економічної ефективності міжнародних вантажних перевезень автомобільним транспортом і визначити очікуваний економічний ефект. Інформаційну базу дослідження становлять фінансова та статистична звітність ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС» за 2022–2024 рр., дані бухгалтерського й оперативного обліку підприємства, наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених, а також аналітичні матеріали з питань організації та економіки транспортної діяльності.
Keywords: міжнародні вантажні перевезення; автомобільний транспорт; економічна ефективність; маршрутизація; рентабельність перевезень