Автоматизовані системи керування агрегатом живлення на асфальтобетонному заводі - Функендорф, Владислав Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес керування агрегатом живлення на асфальтобетонному заводі. Метою є підвищення ефективності керування агрегатом живлення на асфальтобетонному завод, за рахунок розробки комп’ютерної системи диспетчерського управління на платформі SCADA системи. В роботі проведено аналіз існуючих технологічних процесів переміщення і дозування сипучих речовин, надано класифікацію видів регулювання сипучих речовин, розглянуті системи автоматичного керування транспортерами. На підставі проведеного аналізу запропоновано автоматизовані системи керування агрегатом живлення на асфальтобетонному заводі. Це все дозволило реалізувати комп’ютерну системи диспетчерського управління агрегатом живлення АБЗ в інтегрованому середовищі розробки на платформі в SCADA-системи.
Keywords: автоматизовані системи керування; асфальтобетонний завод; диспетчерське управління; SCADA–система