Оцінка показників транспортної доступності об'єктів тяжіння для мешканців Подільського району міста Києва - Щербакова, Дар’я Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфйікаційній роботі ретельно розглянуте питання транспортної доступності об’єктів тяжіння у Подільському районі м. Києва при пересуваннях індивідуальним і громадським транспортом. Була розроблена комплексна транспортна модель Подільського району в програмі PTV VISUM, яка складається з моделі пропозиції та моделі попиту, завдяки чому надана оцінка дальності пересувань індивідуальним та громадським транспортом до найбільших об’єктів тяжіння на території району, зокрема через побудову ізохрон. Ця інтегрована модель є корисним інструментом для моделювання і аналізу транспортних потоків. Отримані оцінки можуть стати основою для визначення напрямків розвитку транспортної мережі Подільського району, а також розробки заходів щодо покращення сполучення між різними мікрорайонами.
Keywords: громадський транспорт; ізохрони; маршрутна мережа; транспортна доступність; транспортний попит; час пересування