Проектування самохідного крану СКГ 40/63. Комплексний диплом. Частина II. Механізм обертання і стійкість крана - Шитінін, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дипломну роботу поділено на 4 розділа. В кваліфікаційній роботі було спроектовано самохідний кран вантажопідйомністю 40/63т. Було розглянуто конструкцію і основні елементи самохідних кранів. Проведено розрахунки мезанізмів обертання, пересування і проведений розрахунок стійкості крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат для виготовлення і експлуатації самохідного крана. Розроблено заходи з охорони праці при роботі самохідного крана в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран стріловий самохідний; стріла; гак; канат; механізм повороту; механизм зміни вильоту стріли; вантажна стійкість крану; привід; охорона праці та навколишнього середовища; техніко-економічні розрахунки