ВПЛИВ МАТЕРІАЛУ ВКЛАДИША НА ГІДРОДИНАМІЧНЕ ОБЕРТАННЯ ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ - Погребняк, А. В.; Євтушенко, А. В.; Кравець, А. М.; Евтушенко, А. В.; Кравец, А. М.; Pogrebnyak, A.; Yevtushenko, A.; Kravets, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Розглянуто питання впливу матеріалу вкладиша підшипника на пристосовність до деформацій вала, завдяки чому не виникають великі локальні навантаження, а також небезпека ушкодження поверхонь ковзання. Запропоновано деякі рекомендації щодо вибору матеріалу вкладки.
ВЛИЯНИЕ МАТЕРИАЛА ВКЛАДЫША НА ГИДРОДИНАМИЧЕСКОЕ ВРАЩЕНИЕ ПОДШИПНИКОВ СКОЛЬЖЕНИЯ
IMPACT OF MATERIAL OF BEARING LINER ON HYDRODYNAMIC ROTATION OF PLAIN BEARINGS
Keywords: підшипник; вкладиш; пружність матеріалу; деформація; вкладыш; гибкость материала; деформация; bearing; insert; resiliency of material; deformation; 629.424.1