Підвищення ефективності використання трудового потенціалу підприємства - Бунін, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Предмет дослідження - структурний склад персоналу підприємства. Об'єкт дослідження - ефективність використання трудового потенціалу підприємства. Метою даної дипломної роботи є оцінка забезпеченості трудовими ресурсами, розроблення рекомендацій щодо оптимізації його використання. У першому розділі роботи дано визначення ресурсів підприємства, представлено класифікацію кадрового складу трудящих підприємства, а також розглянуто завдання кадрового планування і завдання аналізу трудових ресурсів. У другому розділі представлено методику аналізу забезпеченості підприємства трудовими ресурсами. Крім того, проведено аналіз забезпеченості підприємства трудовими ресурсами. Проведено аналіз структури кадрів за категоріями та віковим складом, проаналізовано плинність кадрів, проаналізовано втрати робочого часу та продуктивність праці. У третьому розділі подано рекомендації щодо підвищення мотивації праці на основі розроблення
Keywords: персонал; професія; кваліфікаційний склад; продуктивність праці; кадри; фонд робочого часу; мотивація