Екологічні обмеження використання сонячної енергії у Карпатському регіоні - Редько, А. І.; Redko, Andrii; Адаменко, Я. О.; Adamenko, Yaroslav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є дослідження екологічних обмежень використання сонячної енергії у Кар-патському регіоні України. Визначено основні обмеження, які впливають на ареал розміщення сонячних електростанцій, що розглядаються під час стратегічного екологічного аналізу та обґрунтовуються в розрахунковий спосіб у процесі процедури дослідження впливу на довкілля. Під час досліджень отримав подальший розвиток регресійний аналіз залежності кількості виробленої електроенергії експеримента-льною сонячною електростанцією в Івано-Франківському національному технічному університеті наф-ти і газу від метеорологічних параметрів за допомогою статистичного оброблення спостережень. Отримані значимі закономірності можна буде застосувати для обґрунтування екологічних обмежень під час використання сонячної енергії для м. Івано-Франківська.
Environmental Limitations of the Use of Solar Energy in the Carpathian Region
Keywords: відновлювані джерела енергії; метеорологічні параметри; екологічні обмеження; environmental restrictions; renewable energy sources; meteorological parameters; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.65