Підвищення ефективності функціонування мережі маршрутів громадського транспорту міста Павлоград - Жерновий, Микита Тарасович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі були досліджені питання корегування маршрутної мережі міського громадського транспорту м. Павлоград, що зазвичай зумовлюються змінами у соціально-економічній та містопланувальній структурі міст, котрі знаходять своє відображення у структурі пересувань населення. При формуванні раціонального варіанту маршрутної мережі міста було використано сучасні методи моделювання процесу перевезення пасажирів системою маршрутів громадського транспорту. Запропонований варіант мережі для м. Павлоград дозволить збільшити частку населення, що користуватиметься послугами громадського транспорту, та скоротити середній час пересування пасажирів відносно поточного.
Keywords: міський пасажирський транспорт; маршрутна мережа; ефективність функціонування; критерій ефективності; матриця кореспонденцій; транспортна модель