Вдосконалення технології ремонту кузова легкового автомобіля - Єрін, Олег Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У даній роботі розглянуті конструктивні особливості кузова легкового автомобіля, визначено класифікацію його конструкцій. Виконано аналіз пошкоджень кузова легкового автомобіля після ДТП, виділені елементи кузова, що підвищують безпеку водія і пасажирів. Визначені методи оцінки загального стану кузова, і контроль його геометричних параметрів. Розглянуто різні технології ремонту кузова легкового автомобіля, і відновлення порушень геометрії кузова. Проаналізувавши методи зварювання листового металу, була визначена оптимальна технологія зварювання для ремонту кузовних елементів автомобіля.
Keywords: кузов; ремонт; безпека; геометрія кузова; зварной шов; фарбування; деформація; зварювання; листовий метал