Транспортний засіб категорії М1. Розробка коробки передач та аналіз паливної економічності транспортних засобів у міському циклі - Шапорєв, Єгор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка коробки передач транспортного засобу категорії М1. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних категорії М1. Особлива увага приділялася конструкції коробок передач та аналізу паливної економічності транспортних засобів у міському циклі. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, була розроблена коробка передач транспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проектуванні трансмісій для транспортних засобів категорії М1 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; коробка передач; крутний момент; паливна економічність