Пристрiй вимiрювання питомої електропровiдностi листових металiв "прозорою" iндукторною системою - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Барбашова, Марина Вiкторiвна; Сабокар, Олег Сергiйович (My University, 2013)
Пристрій вимірювання питомої електропровідності листових металів, що складається з паралельно розміщених плоского індуктора, першого немагнітного листового металу, другого листового феромагнітного металу і другого плоского індуктора, причому усі складові комплексу розділені діелектричними проміжками, який відрізняється тим, що вимірювання струму здійснюється в кожній ланці вимірювального моста, в які включено "абсолютно прозорі" для електромагнітних полів індуктори, причому діапазон частоти вимірювального струму задано у відповідності до співвідношення: , де - відносна магнітна проникність середовища; - магнітна проникність вакууму (магнітна постійна); , - відомі питома електропровідність і товщина зразка металевого листа.
Keywords: металообробка