Транспортний засіб категорії N3. Розробка головної передачі та аналіз конструкції механізму перемикання передач - Журавльов, Михайло Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – головна передача транспортного засобу категорії N3. Мета проекту – розробка головної передачі транспортного засобу категорії N3, та аналіз пневматичних систем підресорювання. Метод дослідження – розробка транспортного засобу категорії N3 та аналіз пневматичних систем підресорювання. На сьогоднішній день система підресорювання транспортного засобу є одним з найголовніших факторів які впливають на комфортабельність перевезення вантажів та пасажирів. При виконанні кваліфікаційної роботи бакалавра було розглянуто особливості будови та умови експлуатації вантажного автомобіля, що відноситься до транспортних засобів категорії N3. Було розглянуто різні схеми компонування системи підресорювання на транспортному засобі. Було спроектовано головну передачу, виконано аналіз тягово-швидкісних властивостей автомобіля. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані в навчальному процесі та при проектуванні нових транспортних засобів.
Keywords: головна передача; система підресорювання; підвіска; вантажний автомобіль