Модель вибору програмного забезпечення для верстата з числовим програмним керуванням - Аносов, Родіон Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес вибору програмного забезпечення для верстатів з числовим програмним керуванням (ЧПК). Предметом дослідження є побудова моделі вибору програмного забезпечення для верстатів із ЧПК. Метою даної роботи є підвищення ефективності виробничих процесів за рахунок оптимального вибору програмного забезпечення для верстатів із ЧПК. Для досягнення поставленої мети було виконано: - аналіз предметної області, включаючи класифікацію програмного забезпечення для верстатів із ЧПК; - вибір найбільш ефективного методу для побудови моделі вибору – методу аналізу ієрархій; - побудову і програмну реалізацію моделі вибору програмного забезпечення в середовищі MS Excel. Наукова новизна: Робота вдосконалює метод аналізу ієрархій через його адаптацію до специфіки вибору програмного забезпечення для верстатів із ЧПК. Практична значущість: Результати дослідження можуть бути використані на підприємствах, що займаються автоматизацією виробничих процесів, для вибору програмного забезпечення та підвищення продуктивності праці.
Keywords: модель вибору програмного забезпечення; верстат з ЧПК; система підтримки прийняття рішень; метод аналізу ієрархій; автоматизація виробничих процесів