Дослідження впливу кута установки відвалу автогрейдера в плані на його максимальне зусилля з урахуванням випадкового процесу виникнення важкопереборної перешкоди - Щукін, Олександр Вікторович; Shchukin, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статі запропоновано залежність, яка дає змогу оцінити вплив кута захоплення основного відвала автогрейдера в плані на максимальне зусилля, що припадає на його робочий орган. У цьому разі враховується випадковість процесу появи важкопереборної перешкоди. Визначено, що зі збільшенням кута встановлення відвала в плані зростає максимальне зусилля на останньому за умови перешкоди. Досліджено вплив категорії ґрунту на максимальне зусилля, яке припадає на робочий орган. Найбільшого значення максимальне зусилля досягає на третій категорії ґрунту за умови прямовстановленого відвала.
Studying the impact of the angle of motor grader blade installation in the plan on its maximum force, considering the random process of occurring difficulty in overcoming the obstacle
Keywords: моделювання; різання; кут установлення; зусилля; відвал автогрейдера; робоча операція; modeling; cutting; installation angle; force; motor grader blade; work operation; 621.878; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.155