Формування системи мотивації працівників як інструмент підвищення економічної ефективності діяльності підприємств - Страхов, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є процеси управління мотивацією персоналу на АТ «ХПАС», що забезпечують підвищення ефективності використання трудових ресурсів і досягнення стратегічних цілей підприємства.сновною метою даної кваліфікаційної роботи є аналіз діючої системи мотивації працівників АТ «ХПАС», виявлення проблем і недоліків у її організації та обґрунтування інноваційних заходів для вдосконалення мотиваційної політики, які сприятимуть підвищенню продуктивності праці, зниженню плинності кадрів і досягненню стратегічних цілей підприємства. Предметом кваліфікаційної роботи є система мотивації працівників на АТ «ХПАС» як інструмент управління трудовими ресурсами, спрямований на підвищення їхньої продуктивності та забезпечення економічної ефективності. У процесі дослідження використовувалися аналізу та синтезу для систематизації інформації про систему мотивації, порівняння для оцінки різних підходів до стимулювання персоналу, статистичний аналіз для обробки даних про ефективність мотиваційної політики, а також графічний метод для візуалізації отриманих результатів. Результатами дослідження є розробка обґрунтованих рекомендацій для вдосконалення системи мотивації працівників АТ «ХПАС», які включають впровадження інноваційних підходів, таких як система KPI, гейміфікація та цифрові платформи для навчання. Запропоновані заходи спрямовані на підвищення продуктивності праці, зниження плинності кадрів, покращення корпоративної культури та забезпечення довгострокової економічної ефективності підприємства.
Keywords: мотивація працівників; ефективність підприємства; інновації; стимулювання персоналу; корпоративна культура; продуктивність; матеріальні і нематеріальні стимули