Розробка ефективної технології відновлення локальних пошкоджень кузовних панелей автомобіля FDM-друком з модифікацією - Кавуля, Іван Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Виконаний аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для відновлення локальних пошкоджень кузовних панелей автомобіля. Розроблена технологія відновлення локальних пошкоджень кузовних панелей, яка включає сканування пошкодженої панелі, створення її 3D-моделі і FDM-друк накладки.
Keywords: міцність; полімерні матеріали; зворотній інжиніринг; 3D-друк; пошкодження панелей; сканер; модифікація