Геодезичні роботи при перевлаштуванні автомобільної дороги та залізничної колії в проєкті будівництві Каховської ГЕС – 2 - Кочеткова, Ірина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – інженерно-геодезичні вишукування в межах перевлаштування автомобільної дороги та залізничної колії при будівництві Каховської ГЕС – 2. Мета роботи – розробити інженерно-геодезичне обґрунтування перевлаштування автомобільної дороги та залізничної колії в складі проєкту будівництва. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проєктної документації перевлаштування автомобільної дороги та залізничної колії в складі проекту будівництва Каховської ГЕС-2. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики об’єкту інженерно-геодезічних вишукувань, наведені методи виконання геодезичних робіт при перевлаштуванні автомобільної дороги та залізничної колії, розроблені схеми планового та висотного обґрунтування, за допомогою систем автоматизованого проектування створені цифрові інженерно-топографічні плани.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; автомобільна дорога; залізна дорога; планово-висотна знімальна геодезична мережа; теодолітна зйомка; система автоматизованого проєктування