Проектування уширювача дорожнього покриття продуктивністю 90 т/г - Стецюк, Андрій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекти розглядаються питання підвищення ефективності робіт по уширюванню дорожнього покриття за рахунок використання нових конструктивних рішень робочого обладнання уширювача. Виконано огляд уширювачів ведучих світових виробників, здійснений розрахунок основних параметрів машини, здійснено перевірку на міцність окремих елементів конструкції. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: уширювач; бункер; вібратор; гідрообладнання; робоче обладнання; охорона праці; дорожне покриття; розрахунок; параметри машини; міцність; елементи конструкції; техніко-економічні розрахунки