Кран автомобільного типу вантажопідйомністю 100 т на спеціальному шасі. Частина 2. Модернізація шасі крану - Дятлов, Нікіта Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У даній роботі розроблена методика проектування гідравлічного крану на спеціальному автомобільному шасі. Об’єкт дослідження – гідравлічний кран вантажопідйомністю 100 т на спеціальному шасі автомобільного типу. Мета роботи – модернізація гідравлічного крана вантажопідйомністю 100 т на спеціальному шасі автомобільного типу. Метод дослідження – аналітично-графічний. У даній розрахунково-пояснювальній записці приведені основні розрахунки механізмів та вузлів крана. Модернізовано шасі крану. Виконано розрахунок на стійкість. Розглянуто питання промислової екології, охорони праці і цивільної оборони. В економічній частині проекту виконано техніко-економічне обґрунтування модернізації крану.
Keywords: гідравлічний кран; модернізація; шасі; стріла; міцність; надійність; екологія; безпека; цивільна оборона; економіка; стійкість