Дослідження організації дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги Н-23 на підході до м. Кривий Ріг - Сисоєв, В'ячеслав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження: дорожній рух на АД Н-23 від с. Тернівка до м. Кривий Ріг. Мета: виявлення ділянок дороги з підвищеним ризиком аварійності та підвищення ефективності дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги. Метод дослідження: камеральний аналіз, аналітичний, статистичний. Отримані результати – в результаті проведення аналізу умов руху виявлені ділянки з підвищеним рівнем небезпеки, що формується умовами руху та параметрами руху транспортних та пішохідних потоків; сформована система обмежень значень параметрів умов руху для оцінки рівня безпеки на досліджуваних ділянок автомобільної дороги Н-23; здійснено розробку рекомендацій щодо підвищення рівня безпеки руху ділянкою дороги з визначенням очікуваної ефективності. Рекомендації з впровадження – Наведені методики можуть бути використані при оцінці безпеки дорожнього руху на типових ділянках автомобільних доріг загального користування, а отримані результати можуть бути розглянути відповідними обслуговуючими організаціями для підвищення якості організації руху на ділянці дороги.Область застосування – автомобільний транспорт, автомобільні дороги загального користування.
Keywords: метод підсумкового коефіцієнту аварійності; автомобільні дороги; організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху