Доповнена реальність для WEB із інтегрованими моделями машинного навчання - Жданов, Віталій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі розглянуто питання створення системи доповненої реальності (AR) для Web з використанням інтегрованих моделей машинного навчання. Актуальність теми обумовлена стрімким розвитком інтернет-технологій, необхідністю реалізації мобільних платформо-незалежних рішень і зростаючою популярністю застосування AR у транспортній галузі. Метою роботи є дослідження можливостей побудови інтерактивного веб-середовища з елементами доповненої реальності для візуалізації автомобільних об'єктів і аналізу їх стану на основі моделей машинного навчання. Практичне значення результатiв дослiдження полягає у розробцi окремих елементiв методики навчання розробки доповненої реальностi для Web iз iнтегрованими моделями машинного навчання.Отримані результати демонструють перспективність синергії WebAR і машинного навчання в контексті розробки мобільних візуалізаційних систем для автотранспорту. Робота містить програмні фрагменти, діаграми, формули, графіки та реальний приклад реалізації в Unity WebGL.
Keywords: доповнена реальність; webar; webxr; api; машинне навчання; tensorflow; unity webgl; візуалізація