Підвищення функціональної стабільності муфт зчеплення перспективного самохідного шасі використанням подвійних натискних пружин - Маслов, Микита (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Використання подвійних натискних пружин замість одинарних дозволяє зменшити зусилля на педалі керування зчепленням при його вимиканні. Крім того, при зношуванні фрикційного матеріалу накладок веденого диску зчеплення, найбільше зусилля подвійних натискних пружин зменшується з меншою швидкістю у порівнянні з використанням одинарних пружин. Це дає можливість підвищити функціональну стабільність муфт зчепленням і транспортного засобу у цілому.
Keywords: виготовлення маховика; зчеплення; подвійні пружини; самохідне шасі; функціональна стабільність