Дослідження тягового двигуна електромобіля на базі синхронної реактивної машини - Ахмедов, Руслан Байрамович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – проведення аналізу способів та методів керування синхронними реактивними двигунами, дослідження синхронного реактивного двигуна за різних методів керування. Об’єкт роботи – процес перетворення параметрів електричної енергії на механічну. Предмет роботи – синхронний реактивний двигун. Проведено аналіз класифікації способів та методів керування синхронними реактивними двигунами, наведено основні способи та методи керування з вказанням їх змісту, а також переваг та недоліків щодо їх застосування для тягового двигуна електромобіля, наведено результати математичного моделювання синхронного реактивного двигуна у стаціонарних та динамічних режимах з використанням чотирьох методів керування, на підставі порівняння отриманих даних зроблені відповідні висновки.
Keywords: синхронний реактивний двигун; способи керування електричними двигунами; методи керування електричними двигунами; поле-орієнтоване керування; пряме керування крутним моментом; дослідження електричного двигуна