Моделі систем автоматизованого складу. Частина 1. Модель підсистеми сортування виробів на основі машинного зору - Славік, Анна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт роботи – процес сортування виробів на основі систем машинного зору. Предмет роботи – система сортування виробів на основі машинного зору. Мета дипломної роботи – збільшення гнучкості та продуктивності роботи автоматизованого складу за рахунок впровадження системи машинного зору у звичайну систему сортування виробів. Виконано аналіз проблеми збільшення гнучкості та продуктивності роботи автоматизованого складу за рахунок впровадження системи машинного зору у звичайну систему сортування виробів. Обґрунтовано вибір технології та розглянуто принцип роботи системи сортування на основі машинного зору. Розглянуто принципи кольорової візуалізації зображення у камерах та його наступна обробка комп’ютером. Обрано програмне забезпечення для налагодженої та підконтрольної роботи системи. Проаналізовано системи управління базами даних та системи диспетчерського управління. Розглянуто системи управління базами данних для зберігання отриманих та оброблених зображень з камер машинного зору для подальшого самонавчання системи та більш точної її роботи.
Keywords: машинний зір; автоматизований склад; управління; сортування; кольорова камера; SCADA; СУБД