Вибір схеми постачання вантажів в напрямку Польща-Україна в сучасних умовах - Хорошун, Андрій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі запропонований підхід до раціонального вибору транспортно-технологічної схеми доставки вантажів в міжнародному сполученні з Польщі до України. Розглядається схема постачання вантажів з Польщі до України через МАПП «Дорогуськ – Ягодин» та альтернативний маршрут у змішаному сполученні з використанням контрейлерного потягу. В роботі представлена методика визначення часу доставки вантажу в міжнародному сполученні з Польщі в Україну з врахуванням Директиви Європарламенту стосовно праці і відпочинку водіїв та для альтернативного варіанту. В роботі представлені теоретичні основи підвищення ефективності доставки вантажів, що враховують особливості постачання товарів у міжнародному сполученні в умовах, що склались через конфлікт, пов'язаний з вантажними автомобільними перевезеннями.
Keywords: витрати; контрейлерні перевезення; пункт пропуску; схема доставки; час доставки; змішане сполучення